رنگ سنج ( کالر متر ) دستگاهی جهت سنجش غلظت یک محلول از طریق سنجش میزان جذب یک طول موج خاص از نور می باشد.
جهت استفاده از رنگ سنج ( کالر متر ) باید محلول های مختلفی تهیه شوند و ابتدا برای کالیبراسیون و تنظیم دستگاه، محلولی استاندارد ( که از ترکیب آب مقطر با یک محلول دیگر ایجاد می شود ) درون کووت ریخته و درون دستگاه رنگ سنج قرار می گیرد.
تنها پس از کالیبره شدن دستگاه است که می توان از آن برای سنجش چگالی یا غلظت محلولی دیگر استفاده کرد و فقط کافیست آزمایش را با کووتی که از محلولی دیگر پر شده تکرار کنید.
زمانی که محلول مورد آزمایش آبی رنگ باشد می بایست فیلتر های روی دستگاه کالر متر روی رنگ قرمز تنظیم شوند، زیرا لازم است که طول موج منتشر شده از دستگاه رنگ سنج با طول موج جذبی ماده برابر باشد.

ساختار دستگاه رنگ سنج

رنگ سنج یا کالریمترقسمت های نشان داده شده در شکل به شرح زیر می باشند
1- انتخابگر طول موج
2- دکمه چاپگر
3- تنظیم کننده فاکتور غلظت
4- انتخابگر حالت UV ( لامپ دوتریم )
5- نمایشگر
6- قسمت نمونه
7- پیچ تنظیم صفر
8- سوئیچ حساسیت
9- سوئیچ روشن/ خاموش

 

اجزاء اصلی دستگاه کالر متر ( رنگ سنج )

- منبع نور ( معمولا یک لامپ رشته ای ولتاژ پایین )
- روزنه ی قابل تنظیم
- ست از فیلتر های رنگی
- کووت نگهدارنده ی محلول آزمایش
- آشکارساز ( معمولا یک ماده فلوئورسنت ) برای سنجش نور ساطع شده
- یک سنجش گر برای نمایش خروجی آشکارساز

اجزاء دیگر دستگاه شامل

- تنظیم کننده ولتاژ برای محافظت از دستگاه در برابر نوسانات ولتاژ ورودی
- یک مسیر نوری، کووت و آشکارساز ثانوی جهت مقایسه نتایج محلول مورد آزمایش با یک کووت خالی برای افزایش دقت آزمایش

فیلتر های کالر متر ( رنگ سنج )
در دستگاه رنگ سنج به منظور انتخاب طول موجی که محلول بیشترین جذب را در آن دارد از فیلتر های متغیر نوری استفاده می شود، طول موج متداول دستگاه از 400 تا 700 نانومتر است.
جهت استفاده از رنگ سنج در طیف فرا بنفش ( طول موج کمتر از 400 نانومتر ) دستگاه نیازمند اعمال تغییرات می باشد. در رنگ سنج های امروزی چندین دیود در رنگ های مختلف جایگزین لامپ رشته ای و فیلتر ها شده اند.

کووت دستگاه رنگ سنج
در کالر متر های دستی کووت ها به صورت دستی جایگذاری و برداشته می شوند، اما در رنگ سنج های اتوماتیک مانند رنگ سنج درون اتوآنالیزر کووت با یک فلوسل و از طریق جریان مستمر محلول پر می شود.

خروجی
دستگاه رنگ سنج می تواند بصورت آنالوگ یا دیجیتال خروجی را اندازه گیری کرده و بر حسب پراکندگی ( یک مقیاس خطی از صفر تا 100% ) یا بر حسب میزان جذب ( یک مقیاس الگوریتمی از صفر تا بی نهایت ) نمایش دهد.
رنج مناسب در مقیاس میزان جذب بین صفر تا 2 می باشد که بهتر است رنج کاری بین صفر تا 1 باشد، چرا که در محدوده ی جذب بیشتر از 1 به دلیل پراکندگی نور نتایج غیر قابل استناد می باشند.
بسیاری از مدل های تجاری دستگاه رنگ سنج از جمله انواع Open source با اسناد و نقشه ساختاری قابل دسترسی برای آموزش و تحقیقات علمی موجود می باشند.

 

قیمت رنگ سنج

برای اطلاع از قیمت دستگاه رنگ سنج می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر ارسال نمایید تا شرکت عرضه کنندۀ این محصول با شما تماس حاصل نمایند

◄ درخواست خرید خود را در فرم زیر برای ما ارسال کنید ►


در فرم زیر نام ، ایمیل و شماره تماس خود همراه با نام محصول مورد نظرتان را ثبت کنید تا درخواست شما را به فروشندگان و ارائه کنندگان این محصول ارسال کنیم

 

نام و نام خانوادگی شما (الزامی)

آدرس ایمیل شما (الزامی)

شماره تماس شما (الزامی)

نام محصول مورد نظرتان (الزامی)

پیام شما

 

دیدگاه ها بسته شده است