یون متر الکتروشیمیایی که نام دیگر آن الکترود خاص یونی ( ISE ) است یک مبدل ( حسگر ) است که فعالیت یک یون ویژه ی حل شده در یک محلول را به پتانسیل الکتریکی تبدیل می کند ، که قابلیت اندازه گرفتن این پتانسیل با به کارگیری یک pH متر یا ولتاژ سنج وجود دارد . از نظر تئوری این ولتاژ بر پایه ی معادله ی نرنست وابسته به لگاریتم فعالیت یونی است . بخش حس کننده ی الکترود اغلب اوقات از یک غشای خاص یونی به همراه یک الکترود مرجع ساخته شده است . یون متر های الکتروشیمیایی در شیمی تجزیه و تحقیقات بیوفیزیک / بیوشیمی استفاده می شوند ، یعنی حوزه هایی که اندازه گیری میزان غلظت یونی در یک محلول آبی ، معمولا در یک محدوده ی زمانی واقعی ، مورد نیاز می باشد .

شکل های مختلف غشاء گزینشی یون متر الکتروشیمیایی

در یون متر های الکتروشیمیایی از 5 نوع غشای گزینشی یونی استفاده می شود یعنی : شیشه ای ، حالت جامد ، مبتنی بر مایع و الکترود ترکیبی .

غشای شیشه ای

ساخت غشا های شیشه ای از یک نوع تبادل یونی شیشه ( سیلیکات یا کالکوژنید ) صورت می گیرد . این نوع یون متر های الکتروشیمیایی قدرت گزینشی خوبی در اختیار دارند ، ولی تنها در رابطه با چندین کاتیون دارای یک بار مثبت یعنی : H+, Na+ و Ag+ .

غشا های کریستالین

غشا های کریستالین از مونو یا پلی کریتسالیت های یک ماده ساخته شده اند . این نوع غشیا ها قدرت گزینشی خوبی دارند ، به این علت که تنها یون هایی قادر هستند که در ساختار کریستالی خود را مطرح کننده که قدرت تداخل با پاسخ الکترود را داشته باشند .

غشا های رزینی با تبادل یونی

رزین های تبادل یونی مبتنی بر غشا های پلیمری آلی به خصوصی هستند که یک ماده ی تبادل یونی ( رزین ) ویژه دارند . این شکل از غشا ها متداول ترین شکل الکترود گزینشی یونی محسوب می شوند . کاربرد رزین های ویژه به آماده سازی الکترود های گزینشی برای ده ها یون متفاوت ، از تک اتمی گرفته تا چند اتمی ، اجازه می دهد . این نوع غشا ها هم چنین شایع ترین الکترود ها با قدرت گزینشی غیر یونی به شمار می روند . گرچه ، چنین الکترود هایی دوام شیمیایی و فیزیکی و هم چنین ” دوام عمر ” کمی در اختیار دارند . یک نمونه از آن اه الکترود گزینشی پتاسیم است که به عنوان یک عامل تبادل یونی مبتنی بر والینومایسین می باشد .

شکل ساختاری یون متر الکتروشیمیایی

این ساختار های جدید نوع عوض شده و پیشرفته تر یک الکترود انتخابی یونی کلسیمی مبتنی بر یک تبادل یونی مایع در یک شبکه ی پلی وینیل کلراید محسوب می شوند . این الکترود ها ( که بر پایه فناوری اصلی در سال 1970 عوض شده اند ) از لوله های موئین شیشه ای با قطر 2 میلی متر مهیا شده اند . پلی وینیل کلراید در یک حلال حل شده و پلاستی سایزر ها ( معمولا فتالات ها ) افزوده می شوند .

الکترود های آنزیمی

الکترود های آنزیمی بدون شک الکترود های حقیقی گزینشی یونی نیستند ولی معمولا تحت موضوع الکترود گزینشی یونی واقع می شوند . این چنین الکترودی یک مکانیسم ” واکنش دوتایی ” در اختیار دارد یعنی یک آنزیم با ماده ی به خصوصی واکنش نشان داده و محصول این واکنش ( معمولا H+ یا OH− ) به وسیله ی یک الکترود حقیقی گزینشی یونی ، همانند با الکترود های گزینشی pH کشف می شود .

قیمت یون متر الکتروشیمیایی ؛

برای اطلاع از قیمت الکترود خاص یونی می توانید درخواست خود را از طریق فرم زیر ارسال نمایید تا شرکت عرضه کنندۀ این محصول با شما تماس حاصل نمایند

درخواست خرید خود را در فرم زیر برای ما ارسال کنید

[contact-form-7 404 "Not Found"]

دیدگاه ها بسته شده است